Η Collective Tennis School στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Προπονητών της ITF

Το Παγκόσμιο Συνέδριο προπονητών, που διοργανώνει η ITF κάθε 2 χρόνια, πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας. Για πρώτη φορά η Collective συμμετείχε ως Ακαδημία και όχι μεμονωμένα, με ομάδα 3 προπονητών που αποτελούνταν από  τους υπεύθυνους της, Κώστα Βουρούκο, Γιώργο Κάκαλο και τον Τεχνικό Διευθυντή Μάνο Μουλιανιτάκη.   

Η επιλογή για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο, είχε 2 βασικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν  η  ανάπτυξη, επικαιροποίηση αλλά και αξιολόγηση των προγραμμάτων και του προπονητικού έργου,  σε σχέση με τα αντίστοιχα που συμβαίνουν σε Ακαδημίες των πλέον προηγμένων τενιστικά χωρών. Ο δεύτερος είχε να κάνει με την  προβολή και την  επικοινωνία  της Ακαδημίας με προπονητές και  Ακαδημίες του εξωτερικού.

Η επικαιροποίηση και η αξιολόγηση έδειξαν ότι η Collective ακολουθεί τα πλέον υψηλά και σύγχρονα δεδομένα της προπονητικής του τένις σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάπτυξη μέσω καινούργιων πληροφοριών ήταν ικανοποιητική, ενώ πολύ σημαντικές ήταν οι επαφές που έγιναν από την ομάδα της CTS με καταξιωμένους  προπονητές και Ακαδημίες του εξωτερικού όπως ο Kenneth Bastiens (Βέλγιο)  και ο Jofre Porta (Ισπανία).

Παράλληλα και στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου οι προπονητές της Collective ήταν σε επικοινωνία με τους περισσότερους από τους Έλληνες προπονητές που παρακολούθησαν το συνέδριο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό συναδελφικό κλίμα και αναπτύσσοντας περισσότερο τη συνεργασία μαζί τους.

Άμεσα θα υπάρξει ενημέρωση όλης της προπονητικής ομάδας της CTS και προπονητών που είναι κοντά στην Ακαδημία, προκειμένου να ολοκληρωθεί, με τον πιο σωστό τρόπο, η συμμετοχή της Collective στο  Συνέδριο Προπονητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στον επίλογο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον χορηγό της Ακαδημίας Prince Hellas  και τον συνεργάτη μας κ. Αντώνη Θεοδώρου για την προσφορά των αθλητικών ενδυμασιών και τη γενικότερη υποστήριξη σε όλες τις (εσωτερικές και εξωτερικές)  δράσεις της ακαδημίας μας.

facebook
instagram
youtube