3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Βιωματικό Εργαστήριο

Επιμορφωτικό Σεμινάριο

H Collective Tennis School στο πλαίσιο της επιμόρφωσης προπονητών στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο / Βιωματικό Εργαστήριο σε ένα διήμερο με εξαιρετικές νέες πληροφορίες και πολλούς αξιόλογους αλλά και ελπιδοφόρους προπονητές. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19-20/3/16 στις εγκαταστάσεις του Asteras Tennis Club.

Το Σεμινάριο και Βιωματικό Εργαστήριο είχε θέμα «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Προπονητική Διαδικασία:

α. Διόρθωση – Βελτίωση Τεχνικής

β. Εφαρμογή της Τακτικής

γ. Προπόνηση στις Ψυχοδιανοητικές Ικανότητες».

Ο κ. Μάνος Μουλιανιτάκης, ήταν ο υπεύθυνος για την λειτουργία του σεμιναρίου και παρουσίασε τα θέματα της πρώτης μέρας, ενώ οι 38 προπονητές που συμμετείχαν παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις της δεύτερης μέρας από την κ. Μαρία Παυλίδου PhD.

Οι συμμετέχοντες αφού πρώτα παρακολούθησαν τη θεωρητική ανάλυση του θέματος, στη συνέχεια παρακολούθησαν και εντός γηπέδου τους μικρούς αθλητές U14, να υλοποιούν τα όσα παρουσιάστηκαν στην αίθουσα και στο τέλος της κάθε ημέρας, χωρισμένοι σε ομάδες, να κάνουν παρουσίαση του προγράμματός τους με βάση τα όσα έμαθαν, με άμεση ανατροφοδότηση και αξιολόγηση από τον κ. Μουλιανιτάκη και την κ. Παυλίδου αλλά και από τους συναδέλφους τους σε ένα ομαδικό, συνεργατικό και πολύ ζεστό κλίμα. Η διοργάνωση για ακόμη μια φορά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ολοκληρώθηκε με την απονομή βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες.

Η ανταπόκριση των προπονητών όλης της Β. Ελλάδας -και όχι μόνο- ήταν τεράστια αποδεικνύοντας πως υπάρχει όρεξη και διάθεση για εξέλιξη του χώρου και πως όλη αυτή η σειρά των σεμιναρίων είναι μία αναγνωρισμένη κίνηση που παρέχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αποτελεσματικές γνώσεις και πολύ έδαφος για προπονητικές και επιστημονικές κουβέντες.

facebook
instagram
youtube